Microsoft își înlocuiește jurnaliștii cu un sistem alimentat de inteligență artificială

Tech UBB Radio

Microsoft a concediat o mulțime de jurnaliști și editori ai Microsoft News și MSN, personalul lor fiind format într-un număr care crește constant de către roboți, conform The Verge.

Aceste concedieri fac parte din inițiativa companiei de a se baza pe inteligență artificială pentru a alege știrile și conținutul prezentat pe MSN.com, în browser-ul Microsoft Edge, și în variatele aplicații Microsoft News ale companiei.

O mulțime din angajații afectați fac parte din divizia SANE (search, ads, News, Edge), și sunt contractați ca fiind editori umani, care ajută la alegerea subiectelor pentru articole.

„Ca toate companiile, ne evaluăm afacerea în mod constant”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft, citat de The Verge. „Asta poate rezulta într-o investiție crescută în anumite părți, și, din când în când, reorientarea în alte părți. Aceste decizii nu sunt nicidecum rezultatul pandemiei curente.”

Cu toate că Microsoft spune că aceste concedieri nu au o legătură direct cu pandemia de Covid-19, afaceri media din toată lumea au fost lovite dur de scăderea constantă a veniturilor publicitare la TV, în ziare, dar și online.

Concedierile au loc în Statele Unite și în Regatul Unit al Marei Britanii. Business Insider a anunțat pentru prima dată concedierile vineri, și susține că în jur de 50 de job-uri sunt afectate în Statele Unite. Pierderile de job-uri la Microsoft News afectează și echipele internaționale, și The Guardian a anunțat că în jur de 27 de oameni sunt concediați în UK, după ce Microsoft a decis să nu mai angajeze oameni care să scrie articolele din cadrul paginii de start a browser-ului.

Micosoft a intrat în afacerea știrilor de mai bine de 25 de ani, după ce a lansat MSN în 1995. La lansarea Microsoft News acum aproape 2 ani, Microsoft a dezvăluit că „avea mai mult de 800 de editori care lucrau în 50 de locații de pe glob”.

Microsoft a avut o trecere graduală către IA (inteligență artificală) în ceea ce privește Microsoft News în ultimul timp, și a încurajat publiciștii și jurnaliști să utilizeze, de asemenea, inteligența artificială.

Microsoft utilizează inteligență artificială pentru a scana web-ul în căutare de conținut, pe care îl filtrează mai apoi, dar și pentru a sugera editorilor umani imagini pe care să le asocieze conținutul respectiv.

Sursa: ZDNet

Andreea Bordea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts