Microbiştii cer modificarea Legii Audiovizualului

Din oraş Sport

Legea Audiovizualului ar putea fi modificată pentru ca meciurile din Liga 1 să poată fi preluate de posturile de televiziune cu acoperire naţională.Legea Audiovizualului ar putea fi modificată pentru ca meciurile din Liga 1 să poată fi preluate de posturile de televiziune cu acoperire naţională.

Iniţatorul proiectului de lege este deputatul Mircia Giurgiu, care speră că Liga Profesionistă de Fotbal va fi cuprinsă astfel în lista Consiliului Naţional al Audiovizualului ce reuneşte evenimentele de interes major pentru public. Deputatul clujean a luat această decizie după ce a solicitat fără succes Guvernului, CNA şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului rezolvarea conflictului dintre microbişti şi posturile TV.

“Ei spun că nu pot să modifice legea decât în urma unor argumentaţii solide. Consider că ar trebui ca toţi cei care participă la o licitaţie să poată să trasmită meciurile la nivel naţional. Aceasta este singura cerinţă care va fi pusă. Dar să nu mai aibă dreptul ca după ce au câştigat meciurile de fotbal să înfiinţeze un post care să nu poată fi vizionat decât de o parte mică a populaţiei”, a precizat Mircia Giurgiu.

Peste 65% din locuitorii României se află în imposibilitatea de a viziona meciurile din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, procentul fiind de peste 90 % la nivelul judeţului Cluj.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts