Mercedes Bresso este noul preşedinte al Comitetului Regiunilor

UBB Radio UE

Mercedes Bresso alături de prim-vicepreşedintele Ramón Luis Valcárcel SisoÎn cadrul sesiunii inaugurale a noului mandat al Comitetului Regiunilor (CoR), Mercedes Bresso a fost aleasă să ocupe funcţia de preşedinte pentru următorii doi ani şi jumătate.

„Dezbaterea instituţională s-a încheiat. Este timpul să dăm viaţă Tratatului de la Lisabona. Nu vom mai cere doar ca autorităţile locale şi regionale să fie luate în considerare. Nu vom spune doar «da». Ne vom asocia dezbaterii politice cu propuneri substanţiale şi, dacă este necesar, nu vom evita controversele politice.”, a afirmat Mercedes Bresso în discursul rostit imediat după ce a fost aleasă.

Printre priorităţile mandatului său, noul preşedinte a amintit combaterea schimbărilor climatice, lansarea Strategiei de la Lisabona revizuite, îmbunătăţirea politicii de coeziune europene – care să nu fie, în nici un caz, readusă la nivel naţional, includerea intereselor locale şi regionale în dezbaterea privind perspectivele financiare ale UE, punerea în aplicare cu succes a noului instrument juridic al Grupării europene de coeziune teritorială (GECT), dar şi elaborarea unei strategii europene pentru serviciile de interes general, care să respecte competenţele locale şi regionale.

Mercedes Bresso, fostă membră a Parlamentului European, a deţinut funcţia de preşedinte a Grupului PSE al CoR din 2006 până în 2010. Ea este prima femeie aleasă pe postul de preşedinte al CoR.

Mara Rusu

Sursa: www.cor.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts