Medici militari trimiși la Spitalul Județean de Urgență Suceava

Sănătate UBB Radio

Mai mulți medici militari  au fost trimiți la Suceava pentru a  ajuta personalul care nu mai face față la creșterea persoanelor infectate cu virusul COVID-19.

Sâmbăta au fost trimiși 10 medici militari de la mai multe specializări, dar și 10 subofițeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenta “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca. Cei mai mulți medici din Suceava sunt deja infectați de virusul covid-19 iar medicii militari trimiși au rolul de a asigura continuitatea medicală din spital. Aceștia o să fie prezenți în spital timp de două săptămâni iar după finalizarea turei, personalul o să fie schimbat cu o altă echipă din cadrul Spitalului Militar de Urgenta “Dr. Constantin Papilian”. Odată cu venirea medicilor militari s-au luat mai multe măsuri.

“Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși, au fost dezinfectate spațiile de circulație în incinta spitalului județean. De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecție în interiorul spitalului conform indicațiilor epidemiologice. A fost efectuat instructajul cu tot personalul medical și auxiliar despre purtarea echipamentului de protecție. Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naționale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Județean de Urgență din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea in secțiile medicale. In acest sens, MApN a dispus prin Direcția Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava”, a precizat MApN.

Sursa: Digi24

Florina Corjuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts