Maya Teodoroiu, noul judecător al Curții Constituționale, depune jurământul astăzi

Politic

my_teodoroiu_17046700

Noul judecător al Curții Constituționale, Maya Teodoroiu, depune jurământul astăzi la Palatul Cotroceni, la ceremonie fiind prezent și premierul Victor Ponta, anunță Mediafax.

Propusă de PSD, Maya Teodoroiu a fost aleasă miercuri, în plenul Senatului, pentru această funcție. Ea a obținut 87 de voturi din partea parlamentarilor, cu 14 voturi mai mult decât contracandidata sa, Mona Lisa Neagoe, susținută de PDL.

”Am aşteptat votul de la Senat, care dincolo de numirea unui judecător şi îi urez mult succes şi doamnei Teodoroiu şi doamnei Neagoe în CSM, sunt două persoane care ar fi putut să fie în egală măsură judecător la CC, dincolo de numirea unui judecător, cu siguranţă a fost şi o bătălie politică importantă în Senat. Le mulţumesc senatorilor din coaliţia de guvernare care şi-au arătat sprijinul şi loialitatea. Lucrul acesta s-a întâmplat şi la Camera Deputaţilor. Important este ca această coaliţie de guvernare să funcţioneze în perioada următoare pentru a reuşi să adopte reformele”, a afirmat Ponta referitor la această numire.

Maya Teodoroiu a fost numită judecător al Curții Constituționale în locul lui Toni Greblă care a demisionat din acestă funcție.

Larisa Antal / Sursa fotografiei: Realitatea TV

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts