Laura Codruța Kovesi acuză presiuni politice

Infracțiuni

kovesi4

Laura Kovesi, șefa DNA acuză, într-un interviu acordat Reuters, presiuni politice exercitate asupra procurorilor DNA pentru abandonarea cazurilor pe care le anchetează, în contextul în care sunt vizați chiar oficiali din vârf.

Conform Mediafax.ro, Laura Kovesi nu s-a arătat deloc îngrijorată de acest lucru, afirmând că:

“Rezistenţa procurorilor la asemenea presiuni a crescut. Presiunea va continua atât timp cât investigăm asemenea cazuri”.

a anunțat, pentru Reuters, Codruța Kovesi, primul procuror șef DNA femeie și cel mai tânăr din istorie.

În cadrul aceluiași interviu, Kovesi a anunțat că DNA se bucură de un succes foarte mare în țară, echipajele de televiziune fiind permanent în fața instituției și așteptând să apară următorii politicieni, oameni de afaceri sa judecători vizați.

“Este important ca membrii clasei politice să ajungă la o anumită maturitate politică şi să înţeleagă că tot ceea ce vor procurorii este adevărul, în cazuri, şi că nu avem alte interese”,

 a mai spus Kovesi.

Anul trecut, în afară de politicieni şi oameni de afaceri au fost încarceraţi pentru corupţie şapte judecători şi 13 procurori, iar un fost judecător de la Curtea Constituţională a fost acuzat, anul acesta, că face parte dintr-o grupare infracţională organizată şi că a acceptat ca mită un automobil marca BMW şi două rochii pentru soţia sa.

România a început să implementeze reforme în sistemul său judiciar în 2004 – când independenţa magistraţilor a fost garantată pentru prima dată -, pe când aspira să adere la Uniunea Europeană (UE).

– Alexandra Boierean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts