Măsuri drastice luate de autorități pentru nerespectarea regulilor de prevenție anterioare

Administraţie

Autoritățile au luat o serie de măsuri noi pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus în țara noastră, după ce recomandările inițiale, transmise ca urmare a adoptării primei ordonanțe militare, s-au dovedit a fi nerespectate de mai multe persoane.

Guvernul a impus în data de 22 martie o serie de măsuri, între care și aceea că deplasarea cetățenilor se va putea face numai în interes de serviciu, în interes medical și în vederea procurării alimentelor de bază.  Astfel, ca urmare a nerespectării măsurilor de siguranță impuse, guvernul a hotărât că trebuie luate măsuri mai drastice, având în vedere că cetățenii nu le-au respectat întocmai pe cele precedente. Decizia Executivului vine după ce autoritățile au constatat faptul că persoanele mai în vârstă nu au ținut deloc cont de îndemnurile autorităților și au continuat să se deplaseze liniștiți pe stradă la fel cum făceau și înainte fără nicio grijă.

În Cluj-Napoca, de exemplu, persoanele în vârstă au continuat să iasă la plimbare fără să conștientizeze pericolul la care se expun pe ei, dar și pe ceilalți cetățeni. Astfel,  măsurile cu privire la părăsirea locuinței se vor transforma din „recomandări’’ în „obligații’’. Aceste măsuri vizează în special vârstnicii, obligându-i pe aceștia să nu părăsească domiciliul sub nicio formă, statul oferindu-le asistență la domiciliu. Cât despre celelalte categorii de vârstă, aceștia se pot deplasa în continuare în interes de serviciu și pentru procurarea de alimente, dar doar pe bază de adeverință din partea unui angajator sau declarație pe proprie răspundere.

Sursa: Digi24

Draia Raluca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts