Mașinile de la Google vor putea fi văzute la Cluj-Napoca vara aceasta

Din oraş

Google reactualizează imaginile disponibile pe Google Maps Street View vara aceasta, astfel că 5 mașini noi dotate în acest scop vor străbate țara.

Acțiunea de reînnoire a imaginilor a fost demarată la începutul lunii iunie, anul acesta utilizându-se cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360 de grade instalată pe cele 5 mașini noi Google. Astfel imaginile vor fi de o calitate superioară celor deja prezente pe Google Maps. De asemenea, a fost schimbat și exteriorul maşinilor Street View, pentru a reflecta câteva dintre frumusețile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc şi Marea Barieră de Corali.

Echipele Street View vor avea la dispoziție pentru preluarea de imagini și dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de orașe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor și altor obiective publice unde mașinile nu au acces.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montat cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360o. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge.

Oraşele unde va fi folosit trekker-ul sunt: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Focşani.

– Material realizat de Alex Barteș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts