Nota juriului: Comedy Cluj-un succes

Din oraş Divertisment

“Festivalul Comedy Cluj, deşi este unul tânăr, este foarte bine organizat şi  are toate ingredientele pentru a se transforma într-un succes şi pe viitor”, a declarat Andreas Strohl, preşedintele juriului  din acest an şi director al Festivalului de Film de la München.

Conform acestuia, este nevoie de un lucru inedit pentru a te impune cu un festival, iar Comedy Cluj a reuşit să creeze un brand tocmai prin tema abordată- filmele de comedie. Ajuns la a doua ediţie, acum mai este nevoie doar de timp pentru a se consolida relaţia dintre public şi organizatori, pentru a putea deveni un succes şi mai mare la nivel internaţional.

Şi ceilalţi membri ai juriului – Andre Ceuterick, Augusto Orsi, Silvia Pinterova şi Alin Ludu Dumbravă au lansat aceleaşi afirmaţii. În plus, jurnalistul şi criticul de film român, Alin Ludu Dumbravă, a subliniat faptul că în România nu mai avem actori de comedie şi nici şcoli de comedie, iar cel mai mult vedem comedie în emisiunile Tv şi mai puţin în filmele româneşti. “Eu vreau filme de public, nu filme de festival”,declară acesta.

Concluzia membrilor juriului este aceea că este foarte greu să defineşti  acest gen de film-comedia. “Unele filme sunt comedii, iar altele sunt amuzante”, susţine Andreas Strohl. Pentru a încerca să descifreze acest eufemism care a devenit comedia, Augusto Orsi a recomandat organizatorilor ca înainte de ediţia de anul viitor să stabilească o întâlnire cu publicul, jurnalişti şi experţi în domeniul filmelor în care să se discute pe această temă.

____________________________

Andrada Lăutaru

Foto: Aida Ilie

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts