Mâine seară, clujenii se familiarizează cu liliecii

Eveniment Internaţional

„Noaptea europeană a liliecilor” va fi sărbătorită mâine în Cluj la Turnul Croitorilor, în intervalul orar 16:00-22:00. Aflat la a VI-a ediţie, evenimentul are scop informarea în legătură cu cele aproximativ 45 de specii europene de lilieci.

Cu ocazia acestui eveniment, vizitatorii vor putea scăpa de supersiţii şi vor afla informaţii reale despre viaţa acestor mamifere, în cadrul unui program interactiv care cuprinde expoziţii de fotografie, videoproiecţii, atelier de origami sau studii de caz despre peşteri. De asemenea, elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca au pregătit un atelier de bricolaj, care presupune prezentarea unui poster realizat din materiale reciclabile reprezentând o viziune personalizată a modului de percepere a liliacului.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Prof. Univ. Dr. Iosif  Viehnam şi reprezentanţi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca.

Speciile europene de lilieci sunt protejate prin Convenţia de la Londra (1991), la care România a aderat în urmă cu zece ani.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean –  Liceului pentru Deficienţi de Vedere şi Muzeul de Speologie „Emil Racoviţă”

__________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts