Luminile de sărbătoare se vor aprinde pe 1 Decembrie

Administraţie

De Ziua Naţională a României se vor aprinde luminile de sărbătoare în Cluj-Napoca. În Piaţa Unirii se va da startul iluminatului de sărbătoare şi tot în aceeaşi locaţie vor avea loc concertele cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Printre ornamentele care vor îmbrăca Clujul în haine de sărbătoare se numără ţurţuri, şiruri luminoase pentru arbori, dar şi perdele. Acestea vor decora 60 de locaţii, străzi şi pieţe. În acest an vor fi aduşi 18 brazi din zona Beliş – Răchiţele, în comparaţie cu anul precedent când au fost împodobiţi 16.

De asemenea, pe stâlpi vor fi montate peste 400 de figurine, inclusiv stele în format 3D, iar noutatea o reprezintă figurinele montate pe stâlpi care au o formă mult mai dinamică. Culoarea predominantă este şi în acest an albul.

Luna decembrie aduce pe lângă deschiderea  târgului de Crăciun din Piaţa Unirii, cu căsuţele din lemn pline de bunătăţi, şi deschiderea  patinoarului. Pe  1 decembrie, 6 decembrie – de Sf. Nicolae,  dar  şi în 24 ianuarie accesul pe patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuit.

______________

Andreea Stăicuţ

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts