Lucrări finalizate la Tarniţa

Administraţie Social

Consiliul Judeţean Cluj şi compania de Apă Someş au finalizat lucrările pentru priza de apă brută şi conducta de transport Tarniţa, dar şi îmbunătăţirile de proces la Staţia de tratare a apei GilăuConsiliul Judeţean Cluj şi compania de Apă Someş au finalizat lucrările pentru priza de apă brută şi conducta de transport Tarniţa, dar şi îmbunătăţirile de proces la Staţia de tratare a apei Gilău.

Scopul proiectului început în martie 2007 a fost îmbunătăţirea calităţii apei distribuite către populaţie din lacul de acumulare Someşul Cald şi reducerea costurilor de tratare.

„Investiţia este realizată prin Programul ISPA, valoarea totală a structurii de finanţare fiind în valoare de 69.848.629 €, din care contractul C2, cel finalizat acum, fiind de 10.124.551 €. Programele destinate creşterii calităţii apei furnizate cetăţenilor judeţului fac parte din programele generale promovate de Consiliul Judeţean”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Transportul apei brute de la Tarniţa prin cei 4,85 km de conductă este prima aducţiune subacvatică din ţară, realizată pe fundul lacului Someşul Cald.

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts