LPF a ales echipa sezonului 2016-2017 din Liga 1

Sport

Viitorul și Steaua au câte 3 jucători, iar antrenorul sezonului este Gheorghe Hagi. Revista Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a analizat performanțele jucătorilor din Liga 1, sezonul 2016-2017 și a stabilit primul 11.

Portarul este Florin Nită (FCSB/29 ani/29 jocuri) – A avut 47 de intervenții decisive și nu de puține ori a fost cel mai bun om de pe teren al “ros-albastriilor”.

Fundași: Romario Benzar (Viitorul/25 ani/34 jocuri)-Din postura de căpitan, și-a trecut în cont un gol și 6 pase decisive. Totodată, a strâns 8 prezențe în echipa etapei, cele mai multe dintre toți cei 448 de jucători cu minute în ediția 2016/2017.

Ionuț Larie (CFR Cluj/30 ani/36 jocuri)-Cel mai bun fundaș al CFR-ului. A fost prezent pe teren în toate cele 36 de jocuri, timp în care a marcat de două ori și a oferit două assisturi.

Kevin Boli (Viitorul/26 ani/33 jocuri)-Pe langă prestațiile sigure din defensivă, unde a fost ca un zid în fața adversarilor, s-a dovedit a fi periculos și în ofensivă. A contribuit cu 3 goluri și o pasă decisivă

Marko Momcilovic (FCSB/30 ani/32 jocuri)-Două goluri, două assisturi și două penalty-uri obținute în 32 de jocuri. A avut un procentaj de 83% pase reușite pe meci.

Mijlocași:  Sergiu Hanca (Dinamo/25 ani/33 jocuri)-A marcat 9 goluri și a pasat decisiv de 10 ori. Unul dintre cei mai buni mijlocași din Ligă 1.

Constantin Budescu (Astra/28 ani/27 jocuri)-Cel mai bun decar din campionat! Pe langă cele 6 reușite, a mai izbutit și 12 assisturi, devenind cel mai bun pasator decisiv al sezonului.

Florinel Coman (Viitorul/19 ani/28 jocuri)-A avut evoluții formidabile, în special în partidele jucate în 2017, an în care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de 5 ori. 6 goluri, 3 pase decisive, 3 penalty-uri scoase și cea mai bună medie de driblinguri reușite din campionat, 5 pe meci.

Atacanți:  Andrei Ivan (CS U/20 ani/33 jocuri)-Cifre excelente în ediția recent incheiată: 9 goluri, o pasă decisivă, 4 penalty-uri obținute și 7 prezențe în echipa etapei.

Adam Nemec (Dinamo/31 ani/28 jocuri) – Un pericol imens pentru fiecare portar din Liga 1 în acest sezon, a marcat de 11 ori, golurile sale având un rol determinant în clasarea “alb-roșilor” pe podium, după o pauză în care Dinamo nu prinsese top 3 de 8 sezoane. În play-off, a fost jucătorul care a câștigat cele mai multe dueluri în atac, 96.

Denis Alibec (Astra/FCSB/26 ani/27 jocuri)-Un fotbalist “de clasă”, capabil să destabilizeze orice apărare adversă. 11 goluri, 5 pase decisive și două penalty-uri obținute sunt cifrele celui mai scump transfer realizat între două cluburi din România.

Antrenor: Gheorghe Hagi (Viitorul/52 ani)-A câștigat campionatul fără a se abate de la principalul obiectiv al clubului, promovarea tinerilor. Adeptul unui joc ofensiv, a imprimat perfect acest stil și jucătorilor.

– Ovidiu Băncilă / Sursa fotografiei: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts