Locuri de muncă și picnic pe Cetățuie

Din oraş

P1120448

În după-amiaza zilei de 30 aprilie în zona panoramică a Clujului, pe Cetățuie, a avut loc întâlnirea clujenilor interesați sau doar curioși de joburile existente pe piața muncii.

Numită și ziua netWORKing-ului de către organizatorii evenimentului, ziua de joi a adus pe lângă multitudinea de joburi, muzică, barbecue și o echipă formată din reprezentanții platformei infomunca.

Târgul desfăşurat la iarbă verde a pus la dispoziţie pentru clujeni zone de networking&IT dar și de servire, evenimentul fiind unul informal după cum au dorit organizatorii. În cortul amplasat în zona Turnului Paraşutiştilor au existat 15 laptopuri dintre care 10 au putut fi accesate de către publicul larg. Aceştia au avut posibilitatea să înţeleagă cum funcţionează platforma şi, de ce nu, să îşi creeze un cont, un CV și să aplice pentru un loc de muncă îndrumați de reprezentanţii firmelor. Astfel, angajatorii au interacționat cu publicul și au oferit informații legate de oportunitățile joburilor.

În judeţul Cluj sunt la această oră 5470 de CV-uri uploadate, oraşele cu cele mai multe CV-uri fiind din Cluj-Napoca, 3300 şi din Turda, 600 de CV-uri, conform moneystreet. De asemenea, zilnic sunt postate între 70-150 de joburi pe platformă.

Întrebat, Ioan Alexandru Matei, dezvoltatorului clujean din spatele platformei, a declarat: “Suntem conştienţi de numărul mic de joburi accesibile pentru studenţi, însă invităm tinerii nu numai să participe la astfel de evenimente ci să iși uploadeze CV-ul pe platformă cu specificaţia de studii în curs.”

Evenimentul a fost un prilej de a sarbători înainte 1 mai, publicul bucurându-se în a doua jumătate a zilei de un concert live al formaţiei Score Band care au interpretat coveruri ale unor melodii cunoscute.

În momentul actual există agenții de recrutare din Marea Britanie, în ultimul an postându-se 1562 de joburi, Germania 1498, Franța 521 și  Olanda 355, după cum a declarat Ioan Alexandru Matei. Domeniile cele mai căutate fiind în medicină și IT.

P1120448

– Gabriela Barariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts