Lecturi urbane à la Cluj

Din oraş UBB Radio

Clujenii care circulă cu autobuzele de pe linia 24B vor avea parte vineri, 5 martie, de o întâlnire mai puţin obişnuită. Un grup de 30 de tineri voluntari „Lecturi urbane” îşi vor savura fiecare cartea adusă de acasă şi vor povesti cu călătorii interesaţi de lectură.

Acţiunea se va desfăşura între 10 şi 12 şi are ca scop promovarea lecturii în medii neconvenţionale, cum ar fi mijloacele de transport în comun.

Începând cu a doua ediţie, care se va desfăşura în luna aprilie, călătorii care se arată interesaţi de faptul că se citeşte în jurul lor vor primi şi câte o carte pe care să o poată lectura în autobuz şi nu numai, cu rugămintea ca apoi să o ofere mai departe altui călător întâlnit pe RATUC.

Proiectul a fost început în urmă cu un an la Bucureşti, pe metrou, de către Civika.ro. Până acum, la Bucureşti s-au desfăşurat şase ediţii, la care au participat aproximativ 400 de voluntari şi unde s-au împărţit peste o mie de cărţi.

„Ideea este simplă: petrecem foarte mult timp pe drum şi a citit este una dintre cele mai inspirate activităţi. De ce să nu le unim şi să citim oriunde avem ocazia? În metrou, în troleu, în parc, stând la coadă sau aşteptând la doctor”, a explicat Adrian Ciubotaru, unul dintre iniţiatorii proiectului de la Bucureşti.

La Cluj, campania este organizată de trei tineri, Cezara Carteş, Raluca Crişan şi Lucian Huţanu, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului local Cluj-Napoca, precum şi al RATUC.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts