Lectură și distracție la târgul Gaudeamus

Cultură Din oraş

Cel mai așteptat târg de educație și cultură, Gaudeamus, aflat la cea de a XVI-a ediție, se desfășoară în perioada 22-26 mai, în orașul Cluj-Napoca. Aceasta aduce în atenția vizitatorilor pe lângă o gamă variată de opere și  posibilitatea de recreere prin jocurile oferite de expozanți.


Poza 1

Edituri cunoscute precum Humanitas, Curtea Veche și Corint își întâmpină vizitatorii cu o varietate de opere literaremenite să mulțumească gusturile fiecărui iubitor de carte. Totodată, târgul vine în întâmpinarea copiilor cu diferite volume de povești, dar și cărți specifice precum: cărți de matematică, de limbă și literatură română sau cărți istorice.

Poza 2. Poza 3.

 

În comparație cu anii precedenți, ediția de anul aceasta a târgului GAUDEAMUS oferă posibilitatea participanților de a se destinde prin diferite jocuri precum: jocuri de comunicare, educație, cultură generală, logică dar și jocuri de sabotare a inamicului. ”Cei prezenți la târg au posibilitatea de a testa fiecare joc, dar și de a-l cumpăra. Prețurile variază între 35 și 400 de lei, în funcție de preferințele fiecăruia. Cel mai jucat joc este cel de sabotare a inamicului, numit ”NOX”. Acest joc a fost jucat de un băiețel care a stat 5 ore în fața cărților de joc și nu s-a ridicat de la masă până nu i-a descoperit strategia”, a declarat Antoly Gandzii, director de vânzări al magazinului de artă, hobby și distracție, ”Happy Color”.

Poza 4 Poza 5

Întregul eveniment face parte din Caravana GAUDEAMUS, înființată în anul 2000 ca parte a proiectului LECTURA. Aceasta cuprinde o serie de evenimente expoziționale dedicate cărții și educației, organizate în centre universitare și culturale.

Carmen Bizău / Sursa fotografiei: Carmen Bizău

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts