Laszlo Tokes și-a anunțat demisia din UDMR

Eveniment Politic

 Europarlamentarul Laszlo Tokes a transmis în această dimineață prin intermediul unui comunicat că demisionează din UDMR din mai multe motive, potrivit Mediafax.

Printre principalele cauze care au dus la această demisie se numără poziţia permisivă a Uniunii privind investiţia de la Roşia Montană, comportamentul unor deputaţi UDMR care încearcă să zădărnicească activitatea ANI dar și participarea UDMR la guvernare de dragul puterii şi “practica bazată pe interese obscure de partid”.

Laszlo Tokes nu a putut fi de acord cu “poziţia permisivă” a UDMR cu privire la investiţia de la Roşia Montană.

“Pentru mine a devenit o problemă din ce în ce mai stânjenitoare să răspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, întrebărilor unor colegi îngrijoraţi care doresc să afle acum, totuşi, ce se întâmplă în România. Nu prea pot să spun nici că firma canadiană ne-a cumpărat miniştrii..”, a afirmat Tokes, citat de Mediafax.

De asemenea, el respinge practica UDMR “bazată pe interese obscure de partid, de excludere şi de dezbinare a comunităţii maghiare din România”.

“După ce a pus mâna pe toate fondurile publice destinate comunităţii şi apoi le-a distribuit aproape în exclusivitate pentru finanţarea propriilor interese, în 2012 UDMR a ajuns să pună arbitrar monopol partinic şi pe sărbătorile noastre naţionale, pe statuile noastre şi pe locurile noastre simbolice. Am convingerea că nu maghiarii din Transilvania există datorită UDMR, ci fix invers: atât partidele noastre maghiare din Transilvania, cât şi demnitarii lor aleşi trebuie să slujească întotdeauna întreaga comunitate”, a mai precizat europarlamentarul Laszlo Tokes.

__________

Oana Alexa

Foto: europarl.europa.eu

 

Comments :1

  • lucian caldararu

    Desi eu nu sunt de acord cu dl.Tokes, deoarece il consider un extremist periculos pentru Romania si Europa,de data aceasta are dreptate referitor la UDMR.
    D.le Tokes in calitate de timisorean care am fost in 89 la parohia d.tale consider ca nu iubesti Romania si cu atat mai putin romanii.Interesele romanilor nu coincid cu ale dvs.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts