Lansare Romania One Student Club

Din oraş Educaţie

foto

Primul club care încurajează democraţia civilă în rândul studenţilor FSPAC a fost lansat joi, 20 noiembrie, în clădirea nouă a facultăţii. Romania One Student Club este un club dedicat studenţilor care doresc să se implice în acţiuni de voluntariat, care îşi propun să schimbe comunitatea în care trăiesc, care doresc să-şi cunoască mai bine drepturile. 

Principala activitate pe care clubul este de a stabili o legătură între interesele studenţilor şi nevoile comunităţii locale. Membrii clubului promit că vor încerca să genereze idei şi soluţii pentru anumite probleme identificate la nivelul comunătiţii locale şi că vor încerca să îi facă pe tineri mai responsabili.

Romania One Student Club reprezintă rezulatul parteneriatului cu fundaţia americană Romania One şi a colaborării româno-americane materializate prin relaţii strategii ale facultăţii cu universităţi de prestigiu din SUA. În momentul de faţă, FSPAC este singura facultate din UBB care are un parteneriat cu Romania One, susţine purtătorul de cuvânt al fundaţiei, Voicu Bojan. Întrebat care sunt aşteptările acestei colaborări, Voicu Bojan a spus că nu există neapărat anumite aşteptări, dorinţa majoră fiind realizarea obiectivului noului club.

La acest eveniment au luat parte atât profesori şi studenţi ai facultăţii, cât şi membrii ai fundaţiei Romania One. Clubul va avea următoarea întâlnire joi, 27 noiembrie, începând cu ora 18. Persoanele care doresc să se înscrie în acest club pot lua legătura cu organizatorul clubului, asist. univ. dr. Paul Fărcaş, la adresa de e-mail: farcas@fspac.ro

– Alexandra Boierean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts