La doar trei ani de la înființare, FC Hermannstadt ajunge în finala Cupei României, urmând să întâlnească CSU Craiova

Sport

FC Hermannstadt, formație care activează în liga secundă, a obținut calificarea, în premieră, în finala Cupei României. Sibiul a învins joi seara, cu 3-2 (3-1), conjudețeana Gaz Metan Mediaș.

Medieșenii au început mai bine partida, deschizând scorul prin Popovici (6), scor la care trimiteau meciul în prelungiri.

Replica Sibiului nu s-a lăsat mult așteptată, Blănaru (11) egalând rapid, mai apoi Petrescu (28) și Sîrghi (31, autogol) au dus-o în avantaj pe formația vizitatoare.

Repriza secundă nu a însemnat decât protejarea avantajului pentru Hermannstadt, golul din minutul 78 a lui Caiado, fiind doar o simplă consolare pentru Gaz Metan.

Gaz Metan Mediaș – FC Hermannstadt 2-3 (1-3); 2-4 la general

Gaz Metan (4-4-2): Greab – Creţu, Sîrghi, Constantin, Buşu – Chamed, Cristea, Popovici, Olaru – Ely Fernandes, Rondon. Antrenor: Cristian Pustai

Hermannstadt (4-2-3-1): Căbuz – Coman, Stoica, Crişan, Tătar – Dâlbea, Boboc – Hergheligiu,  Rusu, Petrescu – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici

În urma celor două victorii din semifinale, Hermannstadt devine prima echipă de ligă secundă, după FC Baia Mare în 1982, care ajunge în finala Cupei României. Atunci, maramureșenii pierdeau contra lui Dinamo București, cu 3-2.

Adversara din finala Cupei va fi CSU Craiova, calificată după o pauză de 18 ani în acest ultim act. Oltenii au trecut în semifinale de FC Botoșani, cu 6-3 la ”general” (5-1 acasă și 1-2 în deplasare).

Finala din acest an a Cupei României, a 80-a ediție, se va desfășura pe ”Arena Națională” din București, pe data de 27 mai.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts