Jurnaliştii au ajutat asistentele la resuscitarea victimelor incendiului

Eveniment

Cadrele medicale au fost ajutate de către operatorii unei televiziuni la resuscitarea victimelor care au zăceau arse pe asfalt în urma incendiului produs vineri seara la Colectiv.

Asistentele maternităţii Bucur care se aflau în tura lor de lucru, au povestit prin ce a fost nevoie să treacă pentru a putea salva vieţile celor arşi. În momentul când sirenele maşinii de salvare au început să se audă din îndepărtare, au coborât imediat jos cu materialele sanitare.

Conform unei doctoriţe, ambulanţele care transportau pacienţii erau în jur de 50, iar atunci ele au început să îi resusciteze în funcţie de gravitatea arsuriilor de pe corp. Manevra de reanimare s-a realizat întocmai că şi în cazul bebeluşilor, ceea ce a fost relativ uşor pentru personalul din maternitate.

O altă asistenţă a adăugat  faptul că a fost extrem de greu să execute o asemenea metodă  în genunghi pe asfalt. Din cauza întunericului, jurnaliştii aflaţi la faţă locului au lăsat camerele de filmat jos şi au sărit în ajutorul medicilor.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: www.antena3.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts