Juriul TIFF premiază publicul clujean

Eveniment

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a reunit şi în această ediţie personalităţi ale industriei cinematografice pentru a face parte din juriu competiţiei.

Astfel, pe listă îi găsim pe: Laurence Herszberg, director general al Forum des Images din Paris din 2002, Cedomir Kolar, membru în board-ul Academiei Europene de Film, Uberto Pasolini, acesta lucrează  în industria de film britanică din 1983 și în 1994 a devenit producător independent, Radu Muntean, absolvent al cademiei de Teatru și Film, secția Regie Film, regizor al filmelor “Furia”, “Marţi după Crăciun” şi multe altele. Al cincelea membru al juriului este Vesela Kazakova, în present actriţă, a urmat cursurile de actorie și producție la Academia Națională de Artă Teatrală și Film, respectiv Universitatea Economică din Sofia.

Până acum, juriul premiază publicul clujean şi “apetitul” acestora pentru filme.

„Am umblat la zeci de festivaluri în Europa, dar TIFF e favoritul meu. Publicul e excepţional”, a declarat  producătorul britanic Uberto Pasolini. Acesta a fost completat de actriţa bulgară Vesela Kazakova, care este impresionată de selecţia filmelor de la TIFF: „Îmi place că filmele prezentate aici nu sunt atât de comune ca la alte festivaluri.

Totuşi, nu premiul e important, ci existenţa şi difuzarea filmelor româneşti: “Acestea sunt conjuncturale, ţin de judecata a patru-cinci oameni. Eu cred că este de ajuns că filmele româneşti rulează în atâtea ţări”, punctează Radu Munteanu.

Care vor fi părerile finale ale juriului în ceea ce priveşte filmele aflate în competiţie, vom afla sâmbătă, 11 iunie, în cadrul Ceremoniei de Închidere.

 

_______________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts