Județul Alba este primul județ din România care testează în masă

Sănătate UBB Radio

Județul Alba este primul județ din România care va începe testarea în masă a populației, potrivit Digi24. Primele persoane care vor fi testate sunt cele care lucrează în instituțiile publice din Alba Iulia care, prin natura meseriei, sunt cele mai expuse riscului, iar ulterior se va extinde testarea și întregii populații.

Potrivit celor de la DSP Alba, vor putea fi realizate zilnic până la 4.000 de teste. În colaborările făcute de DSP Alba cu cercetătorii români, aceștia au oferit consultanță și îndrumare cu privire la testarea de tip „pooling” fiind realizată exclusiv pe bază de sponsorizări venite de la primării sau firme private, bugetul alocat de Ministerul Sănătății fiind folosit doar pentru testarea conform algoritmului național.

„Această metodă de testare în masă, metoda pooling, este folosită internațional și se va derula la DSP Arad în paralel cu metoda clasică bazată pe algoritmul Institutului Național de Sănătate Publică. Vom încerca să detectăm răspândirea virusului în timp real și cu costuri mult mai reduse.”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, pentru Digi24.

Pe rețelele de socializare cetățenii își exprimă părerile cu privire la acest subiect susținând faptul că acesta este un lucru bun care va ajuta la depistarea mult mai rapidă a stării de sănătate a populației. În timp ce există susținători a-i acestei idei, alți cetățeni consideră acest lucru este doar o altă idee care nu va atinge scopurile care sunt prezentate.

Sursa: Pixabay

Alesandra Nicoară

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts