Jandarmii își serbează ziua

Eveniment UBB Radio

În cursul zilei de astăzi, Jandarmeria Română a organizat un eveniment care s-a desfășurat în Piața Avram Iancu a municipiului Cluj Napoca. Scopul evenimentului a fost  sărbătoririrea Zilei Jandarmeriei.

Spectacolul organizat a început la ora 12:00 cu intonarea imnului național după care a avut loc oficierea unui ceremonial religios. De asemenea s-au făcut diverse exerciții demonstrative și jandarmii au prezentat materialele de intervenție. Tot atunci s-a prezentat armamentul și alte echipamente și materialele folosite în misiuni.

 Jandarmeria clujeană anunță susținerea unui program desfășurat în acest timp în instituțiile de învățământ din România numit „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.  Astfel,  acest eveniment a fost un prilej bun ca elevii să fie familiarizați cu rolul și atribuțiile jandarmeriei mai ales că au participat în număr mare datorită „Săptămânii altfel” organizată în această perioadă.

 Jandarmeria s-a înființat în 3 aprilie 1850, odată cu semnarea „Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către Alexandru Ghica, astfel, Ziua Jandarmeriei se serbează pentru a 163 – a oara.

[flagallery gid=70 name=Gallery]

 ___________________

 Laura Goarnă

Foto: Anamaria Mărginean

Comments :1

  • ultrass

    cea mai proasta meserie oooo
    este la jANDARMERIEEE !!!ooo

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts