Jacqueline Bisset în faţa publicului TIFF

Eveniment

Actrița Jacqueline Bisset va primi în această seară, în cadrul Galei de închidere, Premiul Special TIFF 2011 pentru Contribuţia Adusă la Cinematografia Mondială.  Actrița va participa,de asemena, de la ora 18:00, la proiecţia filmului Ceremonia / La Cérémonie.

În regia lui Claude Chabrol, peliculă i-a adus o nominalizare la Premiul César, categoria Cea Mai Bună Actriţă Într-un Rol Secundar.   Pelicula va fi proiectată la Cinema Florin Piersic.

Originară din Marea Britanie, are o carieră impresionantă,  ce cuprinde peste 80 de apariţii în filme de cinema şi producţii TV.

Rolul care a făcut-o celebră este cel al iubitei lui Steve McQueen în filmul de acţiune Locotenentul Bullitt, lansat în 1968. Anul următor îi va aduce prima nominalizare la Globurile de Aur, categoria Starul Debutant al Anului, pentru interpretarea ei din The Sweet Ride.

Recunoaşterea europeană a obţinut-o în 1973, când apare în Noaptea americană a lui François Truffaut, film ce îi asigură un binemeritat loc între cei mai importanţi actori ai perioadei.

Jacqueline Bisset a colaborat cu regizori, precum François Truffaut, Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen, Sidney Lumet şi George Cukor.

În 2000, Jacqueline Bisset este din nou nominalizată la Globul de Aur, categoria pentru Cea Mai Bună Actriţă Într-un Rol Secundar pentru mini-seria TV  Ioana d’Arc. Pentru acelaşi rol, actriţa primeşte şi o nominalizare la prestigioasele Premii Emmy (1999).

Printre cele mai recente filme în care actriţa a jucat se numără şi The Last Film Festival, ultima producţie din cariera lui Dennis Hopper.

Gala de închidere a celei de-a zecea ediții TIFF va avea loc în această seară de la ora 20:30 la Teatrul Național.

__________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts