Investiţii străine în Transilvania

Din oraş Economie

Transilvania a devenit cea mai bogată zona din România, cu ajutorul germanilor care continuă să investească în zona Ardealului.

Daimler-AG-Press-Conference-819049_1509341_4724_2598_11C163__007

Compania germană, producătoare de automobile Daimler şi-a propus să construiască, până în 2016, o fabrică în Sebeş, investiţia urmând să se ridice până la 300 de milioane de euro. Specialiştii presupun că în 2014, investiţiile nemţilor în Transilvania vor ajunge la o jumătate de miliard de euro, cele mai căutate orașe fiind Cluj-Napoca şi Sibiu, conform citynews.

Zona este bogată şi bine cotată în regiunile est-europene. Mai mult, este din ce în ce mai mult curtată de firmele vestice, printre care sigur firmele germane, firmele olandeze şi cele austriece.Acestea au văzut un potenţial bun de dezvoltare. De asemenea, consider că Transilvania este preferată atât de germani, cât şi de alte ţări vestice.  Apoi este vorba de proximitatea faţă de ţările din Vest şi care pentru restul regiunilor este un dezavantaj. În al treilea rând datorită concentrării de instituţii de învăţământ superior în Transilvania, care aduc un plus în calificarea forţei de muncă,

a declarat Radu Ciorbă pentru citynews.

În 2012, la Sibiu s-a deschis cea de-a cincea fabrică, angajând circa 1.400 de oameni. Compania Continental, cu sediul în Germania,care produce componente de automobile, a deschis în același an, cea de-a patra fabrică şi a majorat numărul de salariaţi de la 1800 la 2.300.

De asemenea, la Cluj, în 2013,  firma nemțească Bosch a investit 77 de milioane de euro pentru deschiderea unui centru de producție pentru fabricarea și dezvoltarea de unități electronice de comandă pentru autovehicule. În paralel, Bosch a început să testeze şi să livreze produse noi la noua unitate de producţie din Cluj, care urmează să se deschidă anul acesta.

– Adriana Boicean Sursa fotografiei: www.emercedesbenz.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts