Cluj-Napoca în lupta pentru titlul „Orașul Reciclării”

Din oraş

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, Municipiul Cluj-Napoca a intrat  în competiția „Orașul Reciclării”, competiție organizată de o importantă companie de preluare, reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje.

Orasul-Reciclarii

Competiția lansată cu sprijinul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, va avea loc între 1 ianuarie și 30 martie, iar primăriile participante vor avea în vedere următoarele „probe”: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, cele mai bune moduri de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile și cele mai mai cantități de deșeuri de ambalaje colectate.

Continuăm și anul acesta bătălia simbolică între primării pentru titlul de <Orașul Reciclării 2014> cu și mai multe municipii înrolate în această luptă comună în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Mulțumim celor care ni s-au alăturat programului <Orașul Reciclării> și le dorim ca principale arme și muniții folosite în luptă să fie aceleași pe care și noi le folosim, respectiv: eficiența, performanța și transparența,

a declarant Sorin Cristian Popescu, Director General al companiei organizatoare, conform unui comunicat al Primăriei Cluj-Napoca.

Orașul Cluj-Napoca a reușit să se facă remarcat la prima ediție prin câștigarea premiului de excelență la categoria „Trâmbițare” datorită eforturilor depuse pentru informarea publicului în legătură cu această competiție. Astfel, a acceptat invitația de intra în joc pentru a doua ediție a concursului, alături de următoarele municipalități: Arad, Bacău, Brașov, București – Sectoarele 3 și 6, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călărași, Constanța, Galați, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc și Vaslui.

Rolul primarilor este să transmită comunităților pe care le conduc că protejarea mediului nu este o opțiune, ci un principiu de viață. Proiectul „Orașul Reciclării” este o formă creativă de a-i susține în această direcție și invit toate primăriile să lupte pentru orașul lor și pentru un viitor sustenabil, în care toate deșeurile generate ajung la reciclare și nu la depozitare,

a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbarilor Climatice pentru Primăria Cluj-Napoca.

În urma celor 6 luni de competiție, câștigătorul va obține titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu ce va consta în amenajarea unei zone de relaxare 100% eco, cu acces liber la internet, premiu în valoare de 12.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu societățile de salubrizare și compania organizatoare a pus la dispoziție cetățenilor clujeni 414 containere cu scopul de a colecta separat deșeurile și ambalajele. Competiția este organizată în colaborare cu Asociația Municipiilor din România și cu Institutul pentru Politici Publice.

– Noemi Csaszar și Andrada Gherman / Sursa fotografiei: www.magazinsalajean.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts