Investind în inteligența din Europa: Inițiativele Uniunii Europene pentru cercetare și inovație

Internaţional Media

În cadrul rețelei europene de radio Connect Euranet – rețea din care face parte și Radio UBB –, a avut loc în data de 24 septembrie 2013, o dezbatere pe tema investițiilor și implicării UE în promovarea cercetării și inovației.

9938676625_1f393f479e_b

La dezbatere au participat Jordi Curell Gotor, director în cadrul Directoratului General pentru Cultură și Educație, Bettine Gola, consilier în educație, formare și inovare la Asociația Camerelor Europene de Comerț și Industrie, María Muriel Gracia, student de schimb în cadrul Programului ERASMUS și bursieră Marie Curie, Anna Saraste, studentă la Jurnalism în cadrul Universității din Tampere, Finlanda, Magdalena Żelazowska, jurnalistă la Academic Radio Kampus, Universitatea din Varșovia, Polonia și Rocio Gonzalez Balcazar, studentă la Publicitate și Relații Publice în Pontevedra, Galicia.

  • Cât de repede poate cercetarea științifică și tehnologia să ajute Uniunea Europeană să construiască un viitor mai bun?
  • Cum ar putea Programul ERASMUS, Institutul European de Inovație și Tehnologie sau Bursele Marie Curie să amplifice dezvoltarea unei noi generații de Europeni?
  • Cum pot să conducă spre progres investițiile în geniile din Europa?

Acestea au fost subiectele atinse în cadrul dezbaterii, pe care o puteți urmări mai jos.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts