Interviu cu Silviu Murariu, fost participant X Factor și membru al Voltaj Academy: „m-am hotărât cu o săptămână înainte să particip la audițiile X Factor. A fost o decizie spontană.”

Studenti

Silviu Murariu, în vârstă de 21 de ani, s-a născut în Botoșani și a urmat Liceul de Artă “Ștefan Luchian”. Fost participant la X Factor și actual membru al Voltaj Academy, în prezent face parte din Academia de muzică “Gheorghe Dima”, unde a ales să se axeze pe Artele Spectacolului Muzical. 

De la ce vârstă ai început să cânți?

Am început să cânt de la vârstă de 16-17 ani, dar am mai avut tangențe cu muzica luând lecții de pian timp de 5 ani și chitară de 3 ani.

Cine te-a îndrumat spre muzică?

Mama mea, care a fost un exemplu pentru mine și a simțit că de mic copil am o înclinație spre muzică.

Care a fost primul concurs la care ai participat?

Prima dată am participat la un concurs care a fost în cadrul Festivalului Cheia Sol unde am luat premiul I și am făcut parte dintr o trupă internațională care a scos un videoclip la prima piesă a albumului.

Ce ai studiat în liceu?

Primii doi ani de liceu am studiat teorie muzicală, pentru că mai apoi să dau  examenul pentru a trece la profilul canto classic principal.

În anul 2014 ai fost participant la X factor. Cum te-ai descis să concurezi?

Sincer, m-am hotărât cu o săptămână înainte să particip la audițiile X Factor, a fost o decizie spontană, dar a venit la momentul potrivit. 

Ce ne poți împărtăși despre experinta ta de acolo?

A fost o experiență bogată, am cunoscut multe persoane, am reușit să îmi creez o idee despre ce fel de artist vreau să devin și mi-a făcut plăcere să fac parte din acel stuff.

Cum ți s-a îmbunătățit viața după emisiune?

Am avut propuneri de a intra în câteva trupe, eram recunoscut pe stradă, fapt care m-a bucurat. Am fost implicat în mai multe proiecte în domeniul muzical.

De ce ai preferat să studiezi Conservatorul în Cluj?

Silviu Murariu: Pentru că mi-a plăcut foarte mult orașul, oamenii și am simțit că aici pot să cresc mai mult decât în București. Alesesem Clujul la sfârșitul clasei a XII-a, dar nu pentru Conservator, ci pentru Facultatea de Jurnalism. Din fericire pentru mine, mi-am dat seama că nu pot trăi fără muzică, așa că după un an am ales Conservatorul. Consider că am făcut cea mai bună alegere! Un factor important a jucat și Voltaj Academy, deoarece m-a ajutat să exoluez foarte mult pe plan muzical și m-a ajutat să trec cu brio probele de la Conservator.

Ce înseamnă Voltaj Academy?

O școală de muzică unde se predau ore de canto, chitară, pian, tobe și producție muzicală.  

Ce ne poți spune despre participarea ta la Zilele Clujului?

Fac parte dintr-o trupă care se cheamă BIG DIMMA’S BAND, care a avut concert la Zilele Clujului și am mai avut un concert cu Voltaj Academy în care am interpretat cover-uri românești și internaționale. 

Ce îți dorești pe viitor?

Pe viitor doresc să îmi fac o carieră muzicală, să îmi lansez piese pe radio și să mă întrețin din asta. 

Realizat de: Halaciuc Claudia și Malaicu Iustina / Sursa fotografiei: pagina de Facebook 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts