Înfrângere dureroasă pentru România la debutul Campionatului European

Sport

Romania handbal

Naționala României de handbal feminin a debutat cu o înfrângere la Campionatul European din Ungaria și Croația. Selecționata antrenată de Gheorghe Tadici a fost învinsă de campioana Olimpică, Norvegia, scor 27-19, tricolorele clasându-se pe locul trei în grupă după prima etapă.

Debutul meciului a fost unul echilibrat, cu ambele formații în avatanj. Tricolorele au cedat psihic după doar 15 minute scurse din joc, iar în minutul 15 nordicele au avut un avantaj de cinci goluri pe tabelă, scor 7-2. La pauză, medaliata cu argint la ultima ediție a Campionatului European a condus România la o diferență de 11 goluri, scor 16-7. În repriza secundă, Nora Mork &co s-au distanțat chiar și la 13 goluri în minutul 43 al partidei, scor 23-10. Partida s-a încheiat cu victoria norvegiencelor, scor 27-19, astfel României a debutat cu o înfrângere drastică, care duce tricolorele pe locul trei în grupă.

Cea mai bună marcatoare din tabăra României a fost Cristina Neagu cu 7 reușite, în timp ce pentru Norvegia Stine Oftedal a înscris de 5 ori. România va evolua în cel de-al doilea meci de la turneul final din Ungaria și Croația împotriva reprezentativei Danemarcei, marți de la ora 19:15.

– Cătălin Weinmuller

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts