Înfrângere clară în fața Franței pentru naționala de baschet feminine a României

Sport

România a pierdut la o diferență clară în fața vicecampioanei europene Franța, scor 61-90 (18-21, 13-21, 14-27, 16-21), într-un meci disputat sâmbătă seara la Cluj-Napoca. Astfel, ”acvilele” au ratat orice șansă de calificare la Women EuroBasket 2019 din Letonia și Serbia, cu o etapă înaintea finalului preliminariilor.

Gazdele au început cu un prim cinci format din Godri-Părău, Stoenescu, Mărginean, Walker și Pavel, francezele replicând cu Epoupa, Johannes, Miyem, Tchtchouang și Gruda. Româncele au început mai bine meciul, conducând în primul sfert chiar la șase puncte diferență (14-8), după un lay-up reușit de Ioana Ghizilă.

Momentul intrării cu adevărat în meci al francezelor a fost la 16-11 pentru ”acvile”, scor de la care s-a ajuns la 18-21 în decurs de două minute. Până la pauza mare s-a ajuns la o diferență de 13 puncte, 29-42, cea mai mare de până atunci.

În a doua parte a meciului româncele au început să comită tot mai multe greșeli tehnice, aceastea coraborând cu distanțarea pe tabelă a vicecampioanei europene. S-a terminat 90-61 pentru Franța, care ajunge astfel la bilanțul de 4-1, având cel puțin locul doi asigurat în grupă.

Elevele lui Dragan Petricevic pierd al patrulea meci din aceste preliminarii, singura victorie fiind obținută în fața Finlandei, adversar care poposește la Cluj pentru ultimul meci din faza preliminariilor, miercuri seara.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Gabi Mărginean (18 puncte), urmată de Ioana Ghizilă (11 puncte , 4/6 aruncări reușite) și Ashley Walker (10 puncte, 6 recuperări). Pentru naționala ”cocoșului galic” s-au remarcat Helena Ciak (15 puncte, 7 recuperări), Endene Miyem și Sarah Michel (ambele 11 puncte), dar și Marine Johannes (10 puncte, 2/4 la aruncările de trei puncte).

Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts