India importă din China medicamente pentru Europa: 1.000 de tone de ingredient farmaceutic pentru paracetamol

Sănătate UBB Radio

După o relaxare a controalelor la exportul medicamentelor fără prescripţie medicală folosite pentru a face faţă simptomelor Covid-19, India va livra aproximativ 1.000 de tone de ingredient farmaceutic activ pentru calmantul comun, paracetamol, au relatat Reuters ieri.

Guvernul indian a suspendat în martie exporturile câtorva medicamente, printre care şi paracetamol, pentru a asigura proviziile pentru propriul uz, după ce pandemia de COVID-19 a întrerupt lanţurile de aprovizionare la nivel global. Companiile farmaceutice indiene îşi importă aproape 70% din ingredientele pentru producerea medicamentelor din China, ţara în care a fost descoperit noul coronavirus.

Europa a cerut, în fiecare lună, 800 de tone de ingredient farmaceutic activ pentru paracetamol, spune Dinesh Dua, preşedintele Consiliului Indian de Promovare a Exporturilor Farmaceutice (Pharmexcil):

„Am fost supuşi unei presiuni imense din partea Uniunii Europene în ultimele 10 zile”, a spus preşedintele celor de la Reuters.  Printre zecile de firme farmaceutice ale Pharmexcil, element ce face parte din Ministerul Federal al Comerţului,  se numară şi firmele Pfizer Ltd şi Abbot.

Europa este cel mai mare client al Indiei când vine vorba de paracetamol şi importă anual aproximativ 12.000 de tone, potrivit estimărilor Pharmexcil, iar India este principalul furnizor de medicamente generice pe plan mondial. Aceasta a expediat 1.9 milioane tablete şi alte forme de paracetamol în 31 de ţări, a declarat Ministrul de Externe la sfârşitul lunii trecute, acesta adăugând şi că loturile de droguri anti-malarie hidroxiclorochina şi paracetamol au fost trimise în 87 de ţări pe bază comercială.

India  a raportat mai mult de 49.000 de cazuri de Covid-19 iar experţii în sănătate spun că o înmulţire a cazurilor de infectare poate tulbura serviciile de sănătate, relatează Agerpres.

Sursa: Pexels

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts