Incendiul de pădure în Bistriţa-Năsăud

Mediu

Incendiul produs în munţii Bârgăului, din Judeţul Bistriţa-Năsăud a afectat aproximativ un hectar şi jumătate de pădure de molid şi fag. Flăcările au fost stinse  de pompieri după şase ore de la primirea sesizării.

Pompierii au fost anunţaţi luni după amiază despre producerea unui incendiu de pădure pe raza comunei Luşu, potrivit comunicatului remis marţi de inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

O autospecială de intervenţie cu apă şi spumă de la Secţia de Pompieri Năsăud, cu opt pompieri, din cadrul Gărzii de Intervenţie Sângeorz-Băi, s-a deplasat de ungenţă la faţa locului pentru a sprijini forţele de intervenţie din comunele limitrofe care acţionau în zonă.

Ultimii opt kilometri au fost parcurşi pe jos din cauza terenului accidentat şi greu accesibil, întrucât pompierii au ajuns la locul intervenţiei cu o întârziere de aproximativ 90 de minute. Incendiul a fost localizat la ora 18,30 şi lichidat la ora 21,50. În urma incendiului au ars aproximativ 1,5 hectare de pădure de molid în amestec cu fag, iar cauza probabilă a incendiului este ăn curs de stabilire, a citat Agerpres.

____________

Claudia Girigan

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts