Festivalul European de Fotografie la Bucureşti

Cultură

 Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, va organiza prima ediţie a “Festivalului Fotografiei Europene”, sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Festivalul va fi lansat oficial la data  de 9 mai 2012, ora 12.00, în incinta Spaţiului Publicului European. Vor fi prezenţi ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban,  şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu, şeful  Biroului de Informare al Parlamentului European în România, Mădălina Mihalache, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România,Ştefan Tóth, A.FIAP.

Vernisajul oficial al expoziţiei  cuprinde cele mai bune 120 de lucrări fotografice realizate în Europa şi selectate la Salonul Internaţional de Artă Fotografică Eurofotoart 2012, organizat în parteneriat cu Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea.  Selecţia a fost făcută de către un juriu format din experţi ai artei fotografice, în urma unui concurs de artă fotografică.

În cadrul evenimentului va avea loc şi ceremonia de înmânare a premiilor pentru artiştii câştigători ai concursului sus-menţionat.

Salonul va fi vernisat, în duplex, şi la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, în prezenţa oficialilor locali. În expoziţie va fi  prezentată o selecţie de 101 de fotografii , premiate şi acceptate la Salonul Internaţional.

Festivalul European de Fotografie mai cuprinde, pe lângă cele două vernisaje şi un număr de 16 expoziţii, cuprinzând lucrări ale unor artişti fotografi din Europa, în diferite oraşe ale României, precum şi două expoziţii ale artiştilor fotografi din România realizate în Germania şi în Ucraina.

______________

Laura Ţaran

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts