Incendiu devastator la catedrala Notre-Dame din Paris

Internaţional

Un incendiu de mari proporții a izbucnit luni seara la catedrala Notre-Dame din Paris. Cauza incendiului este una neclară, dar oficialitățile susțin că există probabilitatea ca incendiul să fie cauzat de lucrările de renovare. Așadar, asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument istoric din lume”. Acoperișul și una dintre turle s-au prăbușit în urma incendiului.

Ministrul adjunct de Interne a declarat la scurt timp după ce pompierii francezi și-au exprimat îndoiala de a putea opri incendiul, că „Nu suntem siguri că mai putem salva Notre-Dame”. În urma prăbușirii turnului, întreaga catedrală arde, a spus un purtător de cuvânt al bisericii.

Incendiul ce a mistuit catedrala a șocat astfel întreaga lume, francezii au privit cu ochii în lacrimi cum un simbol al istoriei lor se prăbușește chiar sub ochii lor. La scurt timp după ce incendiul a izbucnit iar echipele de intervenție au apărut la fața locului, pe internet au apărut imagini cu oamenii ce stau în fața catedralei, cu lacrimi în ochi, rugându-se. Cel mai  sfâșietor moment fiind cel al prăbușirii turlei și a acoperișului.

În timp ce întreaga Franță se află în lacrimi, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a precizat că este „oribil” să privească ceea ce se întâmplă, și că „trebuie acționat rapid”. Asemenea conducătorului american, multe alte persoane publice, și-au exprimat părerile de rău, pe rețelele de socializare, în urma incendiului.

– Material realizat de Salahoru Flavia-Diana

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts