Europa noastră | Investiţii pentru proiecte de infrastructură

Euranet Plus

Prin politica de coeziune, Uniunea Europeană investește 4 miliarde de euro în 25 de proiecte mari din zece state membre printre care și România.

Prin politica de coeziune, Uniunea Europeană investește 4 miliarde de euro în 25 de proiecte mari din zece state membre printre care  și România. Suma totală de investiții a acestor proiecte este de 8 miliarde de euro, incluzând cofinanțarea națională. României i se alocă 2 miliarde de euro.

Comisia Europeană a aprobat  un pachet de investiții de anvergură, totalizând fonduri de coeziune în valoare de 4 miliarde de euro pentru proiecte majore de infrastructură în zece țări. Combinate cu fonduri  naționale, investițiile totale în cadrul acestor proiecte se ridică la 8 miliarde euro. Iată ce a spus comisarul pentru politică regională Corina Crețu:

„Sunt foarte mândră să anunț, în numele Comisiei Europene, că s-au adoptat 25 de proiecte majore în valoare de 4 miliarde de euro în domenii cheie de investiții în UE  cum ar fi: sănătate, transporturi, tehnologia digitală, mediu și energie.”

Corina Crețu (sursa foto © European Union, 2018 – Photo Georges Boulougouris)

– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts