Iată ce este nou în sistemul de operare pentru Smartphone-urile Iphone și tabletele Ipad aduse de IOS 12

Tech

În cadrul conferinței WWDC 2018, care a avut loc săptămâna trecută Apple a anunțat noul sistem de operare IOS 12 care promite stabilitate și viteză de lucru cu 40% mai mare chiar și pe dispozitivele mai vechi cum ar fi Iphone 6.

Realitatea augmentată

Apple a lansat o nouă aplicație numită Measure, ea permițând măsurarea distanțelor cu ajutorul camerei foto de pe dispozitiv, aplicația poate detecta în mod automat obiectele aflate în fața camerei. Apple permite creearea de experiență pentru Realitatea Augmentată cu Adobe cloud.

Poze îmbunătățite și aplicația Foto

Îmbunătățirea majoră pe care o primește aplicația Fotos aduce funcția de căutare pentru a ajuta utilizatorii să găsească mai repede o fotografie făcută într-un loc sau într-o anumită dată. Apple spune că peste 1000 de miliarde de fotografii sunt realizate de pe Iphone. Ios 12 ne va afișa sugestii pentru a partaja fotografiile pe care le avem făcute cu diverși prieteni, sau în anumite locații în care am fost.

Siri mai interactiv cu utilizatorul

Asistentul virtual Siri lansat în 12 ca alternativă pentru S Voice de la Samsung și Google Now, devine mai deștept odată cu integrarea unor scurtături de aplicații care se pot edita.

Tot odată, Asistentul virtual vă notifică printr-un SMS dacă aveți vreun eveniment în calendar, iar în timpul desfășurării acestuia, va activa funcția „Nu deranjați”.

Apple News

Apple news a primit o funcție Browser, unde se pot naviga după surse noi de informații, pe Ipad existând un Sidebar pentru aceasta.

Reportofon

Aplicația Reportofon are o funcție de sincronizare cu Icloud, funcție așteptată de către cei care fac înregistrări Audio exclusiv de pe Iphone și le prelucrează pe Computer.

Iboocs

Aplicația Iboocs a fost redenumită în Apple Boocs, și aduce o schimbare de design mai prietenoasă cu utilizatorul. Primim și o secțiune numită Reading Now în care putem să revenim la ce am început să citim și am întrerupt.

Car play

Aplicația Carplay permite navigarea cu Google Maps și Waze, toate urmând a fi disponibile pentru mașinile care suportă funcția amintită mai sus.

Notificări

Notificările primesc o regurpare pe aplicații. De exemplu, dacă ați primit 5 notificări de la Biziday, acestea nu se vor amesteca cu notificările de la Facebook sau Mail, iar Instant Tunning, permite dezactivarea notificărilor din ecranul de blocare, acestea fiind trimise în centrul de notificări. Cu aceste noi opțiuni, gestionarea notificărilor devine mult mai ușoară.

Screen Time

Screen Time ne oferă posibilitatea să vedem cu ajutorul unui grafic cât de mult am utilizat Iphone-ul, și cât timp am petrecut într-o aplicație. Screen Time ne spune câte ore am folosit dispozitivul și care aplicații ne trimite cele mai multe notificări.

Limitarea accesului la dispozitiv într-o anumită perioadă a fost cerută pe IOS de alungul timpului. De acum, Screen time aduce la viață această funcție, trimițând rapoarte părinților  cu privire la activitatea copiilor de pe Ipad sau Iphone.

Emojii noi în aplicația Messages

Aplicația mesaje primește noi animoji care pot acum să identifice și cand scoatem limba, animații modificate fiind implementate pentru cei interesati.

iOS 12 aduce noi Animoji sub formă de fantome, ursuleți koala, un T-rex și un tigru.

Iar cea mai interesantă funcție din această categorie, este crearea de animojii personalizate, similar cu ce este pe Samsung Galaxy S9.

Facetime

Facetime primește o actualizare cu ajutorul căreia se pot alătura la o convorbire în grup 32 de persoane, aplicația permițând inițierea de apleuri din aplicația Mesaje. În cazul în care se fac apeluri video în grup, Facetime, le va afișa pe toate în prin plan orice persoane doresc, Nu au fost uitate nici efectele sau filtrele care se pot folosi în timp real pe durata unei convorbiri video.

Rămâne de văzut dacă performanțele promise de Apple pentru dispozitivele vechi va fi ținută. Scriam cu ceva timp în urmă că și bătrânul Iphone 5S s-ar putea să primească noul sistem de operare. Apple a confirmat acest lucru în cadrul evenimentului.

Cei care nu mai au răbdare până la sosirea noului O S, pot să instaleze versiuni beta, dar să se aștept la bug-uri în cadrul sistemului. Acestea vor fi rezolvate până în toamnă spune Apple.

– Iosif Hăinală

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts