Horațiu Moldovan spune că țara noastră a trecut de vârful epidemiei

Sănătate UBB Radio

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că România a trecut de apogeul epidemiei de coronavirus.

Într-o intervenție, prin apel telefonic, pentru Digi24, secretarul de stat a declarat că cifrele oficiale prezintă o trecere de vârful epidemiei și ne aflăm pe o pantă descendentă, iar românii vor putea merge în concediu, dar cu respectarea măsurilor de prevenție.

„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic.” a spus Horațiu Moldovan.

Un medic italian a afirmat că virusul nu mai există și a generat multe controverse, iar Horațiu Moldovan a afirmat că țara noastră se află într-o zonă mai confortabilă a evoluției virusului și se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii. Însă, secretarul de stat în Sănătate, pune accentul pe aglomerări, ele fiind cel mai mare risc:

„Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine.”

În ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 119 de cazuri noi de coronavirus, acesta fiind cel mai mic număr de până acum.

Sursa: Inquam Photos/Ilona Andrei

Marius Băcilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts