Hobbyuri reluate în urma măsurii de relaxare. O zi pe balta de la Săcălășeni, în Maramureș

Divertisment Materiale MULTIMEDIA

Pentru pasionați nici măcar pademia nu poate sta în calea hobby-ului. Astfel că, azi, pe balta de la Săcălășeni din județul Maramureș, oamenii au ieșit la pescuit.

„Aici am prins pește data trecută de abia am reușit să scot minciogul”

Chiar dacă pandemia nu permite prea multe deplasări, oamenii au profitat de măsura de relaxare adoptată săptămâna trecută, pentru a-și relua hobby-urile. Programul de pescuit începe de la ora 6:00, însă locurile de pe baltă au fost în mare parte ocupate încă de la ora 5:00, pasionații venind mai repede pentru a-și lua locurile norocoase:  „Aici am prins pește data trecută de abia am reușit să scot minciogul”, a fost prma reacție a unui pescar odată instalarea pe baltă.

Atmosfera era una care te inducea în acel spirit de vânător

Ziua începuse cu un răsărit puternic și colorat care avea să anunțe o vreme perfectă pentru genul acesta de activitate. Singurele sunete care se auzeau erau făcute de păsările din împrejurimi și de broaște. Atmosfera era una care te inducea în acel spirit de vânător, iar briza rece care adia ușor în miezul dimineții făcea ca totul să pară și mai autentic.

Pandemia se simțea doar datorită oamenilor care erau responsabili și care luaseră în considerare măsurile de protecție și de distanțare socială. În rest, te detașai cu totul de cotidian.

„Nu mă așteptam să fie așa multă lume chiar de dimineață!”

După ce fiecare pescar și-a pregătit montura, a urmat ca balta să fie țesută cu undițe și fire de pescuit. Doamna Mirela a fost norocoasă azi și a fost dispusă să îmi povestească puțin despre captura sa:

„Nu mă așteptam să fie așa multă lume chiar de dimineață! Am venit aici devreme deoarece avem concepțiile noastre legate de locurile  cele mai norocoase și voiam să ajungem aici primii (mă refer aici la mine și la soțul meu). Auzisem de la alți prieteni de-ai noștri că balta a fost recent populată, așa că am venit să de relaxăm la pescuit.”

„Respectăm măsurile de siguranță și de distanțare socială”

Când am întrebat-o dacă pandemia i-a influențat decizia de a veni aici azi, răspunsul acesteia a fost unul foarte hotărât:

„Nu ne-am impacientat prea tare deoarece respectăm măsurile de siguranță și de distanțare socială, așa că nu ar trebui să avem probleme. Aici oamenii sunt civilizați și ne respectăm reciproc, chiar dacă mai apare câte unul care nu vrea să respecte regulile, ne asigurăm că nu va sta în preajma noastră.”

Una dintre capturile doamnei Mirela a fost un crap, probabil cel mai mare pește prins azi pe balta de la Săcălășeni, iar în rest, aceasta a prins și pești mai mici.

Sursa: Oana Șuteu

Oana Șuteu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts