HBO Max a retras temporar filmul „Pe aripile vântului”

Internaţional UBB Radio

Capodopera cinematografică, „Pe aripile vântului” a fost retras din lista de producții disponibile pe HBO Max din cauza faptului că filmul conține scene în care este portretizat rasismul.

În contextul în care zeci de mii de americani protesteză împotriva rasismului, serviciul de streaming a hotărât să scoată filmul ecranizat după romanul scriitoarei  Margaret Mitchell, temporar. Această decizie a fost adoptată și de alte servicii de streaming, precum Netflix sau BBC iPlayer care a retras serialul „Little Britain”, conform unui articol publicat de BBC.

Un purtător de cuvânt al platfomei HBO Max a declarat pentru publicația CNN, că fimul va reapărea alături de contextualizarea istorică a perioadei în care a fost creat și cu avertismente pentru conținutul rasist.

„Aceste prejudecăți ale rasismului au fost greșite și atunci și sunt gresite și acum, noi considerăm iresponsabilă difuzarea acestui film fără a explica și denunța aceste prejudecăți.”, declară un purtător de cuvânt pentru CNN.

Filmul a fost lansat în anul 1939 și prezintă o poveste de dragoste între Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul războiului civil din Statele Unite ale Americii. Această producție a fost apreciată de oublic ți de criticii de film fiind considerată primul film color de asemenea proporții, primind astfel 8 premii Oscar.

Sursa: BBC

Csilla Seprodi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts