Hagi a debutat cu dreptul la Galatasaray

Eveniment Internaţional

Tehnicianul Gheorghe Hagi, noul antrenor al echipei Galatasaray Istanbul, a debutat cu o remiză, 0-0, într-un meci disputat în deplasare în faţa rivalilor de la Fenerbahçe, în etapa a IX-a a Superligii Turciei.

Hagi a preferat un joc ofensiv pe “Şükrü Saracoğlu” şi cu toate că Fenerbahçe a avut multe ocazii, portarul Volkan a apărat bine poarta.

Hagi se află la al doilea mandat ca antrenor la Galatasaray, dar au trecut 1978 de zile, adică aproximativ cinci ani şi jumătate, de când “Regele” nu s-a mai aflat pe banca tehnică a leilor, scrie Sabah.

În urma acestui rezultat, Galatasaray se află pe locul 9 în Superliga Turciei, cu 13 puncte acumulate, în timp ce Fenerbahçe ocupă poziţia a 3-a, cu 17 puncte. Bursaspor, campioana Turciei, conduce şi de această dată, cu 23 de puncte.

Gheorghe Hagi a jucat la Galatasaray în perioada 1996–2001, echipă cu care a câştigat patru titluri de campion al Turciei, o Cupă UEFA (2000) și o Supercupă a Europei. “Regele” a jucat 167 de meciuri pentru “Cim Bom” şi a marcat 79 de goluri.

Prima tentativă ca antrenor a lui Hagi a fost la echipa națională în 2001, unde a deținut postul timp de cinci luni. În toamna lui 2003 a fost antrenor pentru scurt timp la Bursaspor, actuala campionă a Turcie, iar din martie 2004 a fost antrenor la Galatasaray timp de un an după care și-a dat demisia. Cu echipa din Istanbul, Hagi a câştigat primul trofeu al carierei de antrenor, Cupa Turciei. Hagi a mai antrenat, pentru scurt timp, Steaua București, de unde a demisionat în urma rezultatului slab obţinut într.un meci cu Sparta Praga în Liga Campionilor.

Vineri, 22 octombrie, Gheorghe Hagi a revenit la conducerea echipei turce Galatasaray, cu care a semnat un contract pentru un sezon și jumătate.

_________

Mara Rusu

Foto: haberturk.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts