Győri Audi ETO KC își păstrează titlul, ridicând pentru a patra oară trofeul Champions League

Sport

La capătul unei finale tensionate, decisă după prelungiri, Győri Audi ETO KC și-a păstrat cu succes trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin. Unguroaicele au învins echipa Vardar Skopje, din Macedonia, cu 27-26 (9-9, 20-20).

Finala de duminică seara a început mai bine pentru Győr, care a condus în primele minute ale întâlnirii (7-4). Echilibrul avea să persiste însă după jumătatea primei reprize, astfel că la pauză scorul era egal, 9-9.

Vardar a început mai bine ultimele 30 de minute din timpul regulamentar (9-11), însă la fel ca în prima parte, cele două combatante au mers ”cap la cap” majoritatea timpului.

Câștigătoarea nu a putut fi decisă în timpul regulamentar, fiind nevoie de prelungiri în ”Papp László” Sportaréna din Budapesta, după ce Amorim a egalat pentru maghiare cu doar câteva secunde rămase din joc.

În prelungiri, Győr a fost mai exactă, impunându-se la final cu un singur gol, 27-26.

Győri Audi ETO KC (Ungaria) – Vardar Skopje (Macedonia) 27-26 (9-9, 20-20)

Győr: Kiss, Grimsbø – portari; Groot 8 goluri, Amorim 6, Bódi 4, Görbicz 3, Hansen 3, Oftedal 2, Broch 1. Antrenor: Ambros Martin

Vardar: Leynaud, Suslina – portari; Lekic 6 goluri, Radicevic 4, Lazovic 3,. Lacrabere 3, Penezic 3, Canadija 2, Kuznetsova 2, Ristovska 2, Cvijic 1. Antrenor: Irina Dibirova

Partida a fost oficiată de arbitrele Charlotte și Julie Bonaventura, din Franța, delegate din partea EHF fiind Carmen Manchado Lopez (Spania) și Janka Stasova (Slovacia).

Prin victoria din finală, Győr devine prima echipă care își apără trofeul în Final Four-ul Champions League, de la introducerea acestui sistem, din 2014.

Tot duminică s-a disputat și finala mică, dintre CSM București și Rostov pe Don, româncele câștigând cu 31-30 (19-14). Este pentru a treia oară când CSM-ul se întoarce cu medalie de la Budapesta, din tot atâtea încercări.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: gyorietokc.hu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts