UPDATE AUDIO: Greva spontană a început şi la Direcția de Finanțe Cluj

Din oraş Eveniment

Greva spontană a început și la Cluj-Napoca, acolo unde peste 200 de angajați de la Direcția de Finanțe Publice protesteză pentru că nu și-au mai primit stimulentele de două luni. Porțile instituției s-au închis la decizia liderului de sindicat Ilie Rostogol. Protestatarii sunt solidari cu cei din  București, acolo unde s-a dat astăzi startul protestelor. Momentan, manifestul este unul pașnic.

UPDATE 15:34 – Ileana Kaescher, angajată a Direcției de Finanțe Publice Cluj, spune că este nemulțumită de cei 600 de lei pe care îi câștigă după 26 de ani de muncă. Ea declară că va protesta până când va afla un răspuns din partea Guvernului.

UPDATE 15:36 – Un alt angajat din cadrul Consiliului juridic al Direcției de Finanțe Publice declară că i-a fost scăzut salariul cu 75%, acest procent însumând și stimulentele pe care nu le-a mai primit de două luni.

UPDATE 15:40 –  Oamenii care au nevoie de serviciile Direcției de Finanțe Publice nu au acces în interiorul instituției. Protestatarii declară că nu vor mai lucra astăzi. Pe strada din fața instituției s-au adunat o mulțime de persoane cărora li se refuză accesul în interior. În mod normal, programul de miercuri cu publicul ar fi durat până la ora 18:30.

UPDATE 16:11 – Liderul sindicatului Sed Lex Cluj, Ilie Rostogol, a declarat că vor protesta până la ora 18:30. De asemenea, greva se va încheia concomitent cu cea din celelalte instituții din țară, cu care sunt solidari.

Update audio- Relatare Delia Marinescu
[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2010/10/Delia-Marinescu-Relatare.mp3]

Update 17.30: Protestul s-a încheiat.
_____

Delia Marinescu

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts