Sute de angajaţi din Ministerul de Finanţe au început un protest spontan

Administraţie Eveniment

Salariaţii din sediul central al Ministerului Finanţelor, dar şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală(ANAF) au declanşat un protest spontan pe holurile Ministerului, nemulţumiţi că salariile lor au scăzut drastic. Angajaţii au oprit lucrul, după ce veniturile lor au scăzut cu aproape 60%, ca urmare a eliminării sporurilor şi stimulentelor.

Şi la Constanţa aproximativ 100 de angajaţi ai Administraţilor Financiare au ieşit, astăzi, în stradă. Proteste similare au loc la această oră şi la Ploieşti, Buzău, Timiş, Alba,Iaşi şi Deva. Salariul unui angajat din Finanţe se află pe ultimul loc în clasamentul veniturilor bugetarilor.

Sporurile pentru personalul din Ministerul Finanţelor Publice au constituit  unul dintre motivele invocate de Traian Băsescu la momentul remanierii fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Vlădescu declarase în numeroase rânduri că neacordarea de sporuri angajaţiilor din Ministerul Finanţelor va echivala cu o reducere a veniturilor de aproximativ 60%.

Actualul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat că trebuie tăiate sporurile şi stimulentele pentru a nu face diferenţe între funcţionari, într-o perioadă de criză.

Angajaţii Ministerului de Finanţe aşteaptă să discute cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu situaţia veniturilor lor.

__________

Delia Marinescu

Foto: financiarul.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts