Greii jazz-ului pe scena clujeană

UBB Radio

Simona Hodoş (foto st.), directorul Transilvania Jazz Festival, consideră festivalul o ocazie de a transforma Clujul într-un pol al muzicii de calitateCea de-a treia edie Transilvania Jazz Festival aduce în perioada 16-20 octombrie la Cluj muzicieni de marcă din Italia, Polonia, Austria, Cehia, Ungaria şi România.

Anul acesta, cap de afiş al festivalului sunt pianistul Georges Cables şi saxofonistul Ravi Coltrane. Bateristul Billz Cobhan va reveni pe scenă, după aproape 50 de ani, pentru un concert special cu George Cables. Un eveniment în sine constituie şi prezenţa criticului de jazz Pierre-Henri Ardonceau, unul dintre pilonii revistei de specialitate Jazz Magazine, care va prezenta publicului clujean un film în limba engleză despre reputatul cântăreţ Theolonius Monk.

Simona Hodoş (foto st.), directorul Transilvania Jazz Festival, consideră festivalul o ocazie de a transforma Clujul într-un pol al muzicii de calitate: „Este prima dată când la Transilvania Jazz Festival avem un invitat străin în persoana domnului Ardonceau. El însuşi este o mare personalitate în lumea în critica de jazz europeană. În afară de el vom avea şi colegi din critica de jazz de la Bucureşti. Aşadar, încet şi Bucureştiul începe să vină spre Cluj.”

Deşi criza economică afectează şi industria muzicală din România, organizatorii festivalului contează anul acesta pe un buget de 155.000 lei, egal cu cel din 2008.

Alina Radulov

Foto: Mihai Crişan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts