Grădinițele, creșele și after-school-urile se redeschid pe 15 iunie

Educaţie UBB Radio

Începând cu 15 iunie, părinţii vor putea duce copiii la creşe, grădiniţe şi after-school-uri, indiferent că acestea sunt de stat sau  private, a anunțat, vineri, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, conform Digi24.

„Potrivit acestui nou cadru de reglementare, începând cu 15 iunie, ca urmare a faptului că perioada cursurilor şcolare se încheie, practic, astăzi, părinţii vor avea posibilitatea să ducă copiii la creşe, grădiniţe şi after-school-uri, indiferent că acestea sunt de stat sau private. Sigur că în cazul creşelor, grădiniţelor de stat acestea sunt la nivelul deciziei autorităţilor locale, iar recomandarea noastră este ca aceste activităţi să fie reluate cu păstrarea regulilor de protecţie sanitară, distanţare socială”, a declarat şeful Cancelariei premierului.

Ionel Dancă a anunțat, de asemenea, că indemnizația pentru creșterea copilului și stimulentul de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau se angajează în această perioadă se prelungesc până pe 31 decembrie 2020, cu condiția ca domeniile în care activează să continue cu restricțiile.

Sursa: Getty Images

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts