Ghid de antidiscriminare stabilit la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Din oraş UBB

Ghidul pentru combaterea discriminării va fi lansat de Universitatea Babeș-Bolyai în perioada următoare. Acesta se va aplica aspectelor educaționale sau de altă natură, care sunt organizate de către instituție și are ca scop promovarea unui mediu educațional și profesional fără discriminare și hărțuire, reafirmarea angajamentului UBB față de principiile egalității de șanse și promovarea unui mediu universitar care să ofere siguranță și să fie anti-discriminare, conform conducerii UBB.

Ghidul va cuprinde definirea discriminării prin acte de hărțuire care pot avea loc în cadrul universității și exemple de conduită fizică, atât verbală cât și non-verbală, care pot genera situații discrimiatorii. Acesta mai conține și politicile stabilite de către universitate privind combaterea acestui tip de comportament dar și un set de criterii uniforme de evaluare în acest sens.

„Universitatea Babeș-Bolyai asigură și promovează respectarea deplină a egalității de șanse educaționale și de admitere/angajare pentru minorități și persoanele cu dizabilități prin programul său de acțiuni pozitive menite să asigure șanse de acces egale în toate etapele proceselor educaționale și de ocupare a forței de muncă. Acțiunea pozitivă se referă la programele care promovează oportunități egale și angajamentul de a aplica un efort de bună credință pentru eliminarea efectelor prezente ale unor discriminări trecute sau pentru prevenirea discriminării”, subliniază inițiatorii documentului pe site-ul instituției.

Proiectul cuprinde atât aspecte legate de activitățile educaționale, cât și legate de ocuparea forței de muncă, admitere, recrutare, programe academice sau alte servicii sociale asigurate studenților (asistență financiară prin burse, cazare, cantină, facilități pentru desfășurarea unor activități cultural sportive).

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: stirileprotv.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts