Cartea de poezie „Furtuni de rouă” a lui Dan Florea, lansată la Cluj-Napoca

Din oraş

Cartea de poezie „Furtuni de rouă” al lui Dan Florea a fost lansată în 1 august la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca. Evenimentul a reunit zeci de iubitori de poezie, dar și scriitori. Toate vânzările și donațiile obținute în cadrul lansării au fost direcționate spre Beard Brothers, campania 1.12 Wheels for life prin care se urmărește achiziționarea unei noi ambulanțe de tip C în cadrul SMURD.

Printre cei prezenți la eveniment, a fost și profesoara Antonia Bodea, care a scris prefața volumului „Furtuni de rouă”. Aceasta a declarat că:

„Poezia lui Dan Florea este modernă, dar nu un modernism deșănțat. Sunt bucuroasă că un asemena poet se afirmă astăzi pe plaja lirismului clujean în mod deosebit și îmi dă speranțe că poezia va depăși fazele acelea de căutări și se va așeza în ceea ce înseamnă practică, adevăr, bine și frumos. Acest poet se află în căutarea adevărului, un existențialist,tocmai acest lucru îi dă valoare poeziei lui. Prin preocupările sale și prin grija față de cuvânt a ieșit o poezie de înaltă frumusețe, așa cum spune titlul „Furtuni de rouă” și se concentrează asupra structurii ființei umane.”

Cartea „Furtuni de rouă” este cel de-al doilea volum al lui Dan Florea. Victor Porumboiu, membru al Uniunii Scritorilor, filiala Cluj a spus:

„Avem în față cel de-al doilea volum al lui Dan Florea, un volum care ne vorbește mai mult despre autor decât despre autor decât poate vorbi el într-un an de cunoștință. Îl cunosc pe Dan de aproximativ un an și cred că am descoperit în cele două volume pe care mi le-a dat mai mult despre el, decât am descoperit în dialogul dintre noi. Este o persoană căreia îi place să se descrie în vers, este ceva ce din păcate poezia a pierdut, autorii scriu mai mult și vorbesc mai puțin despre ei. Dan Florea fotografiază harta sufletului său.”

Cartea a apărut cu ajutorul proiectului SIG N Art, care are ca scop susținerea și promovarea talentelor artistice în cadrul companiei.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: Miruna Aruxandei

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts