Generatia 1992 – Ce înseamnă piaţa unică pentru tine?

UE

Comisia Europeană invită tinerii cetăţeni europeni, care s-au născut între 1 ianuarie şi 31 decembrie 1992 să participe la concursul de creaţie „Generaţia 1992”. Ei trebuie să fie creativi și să prezinte modul în care înţeleg ei piaţa unică europeană, să-şi spună părerile, să împărtăşească speranțele pentru viitor, precum şi poveştile şi experienţele lor cu privire la piaţa unică europeană.

Participanţii vor alege un domeniu şi o secţiune de creaţie pentru contribuţia lor. Aceştia pot alege unul dintre domeniile următoare: educaţie şi drepturile cetățeanului; locuri de muncă şi antreprenoriat; cultură şi timp liber; consumatori şi mediul înconjurător.

Pentru fiecare domeniu, participanţii pot opta pentru una dintre următoarele cinci secţiuni de creaţie: articol (maxim 500 de cuvinte), clip video (maxim 2 minute), fotografie, bandă desenată şi aplicaţie smartphone.

Toţi cei 20 de finalişti vor fi invitaţi să participe la săptămâna pieţei unice europene, care se va desfăşura la Bruxelles. Participarea lor include:

 • o excursie la Bruxelles (trei zile şi trei nopti) pentru a asista la ceremonia de premiere, cu plecarea din orice oraş al Uniunii Europene;
 • o zi de participare la ceremonia de decernare a premiilor şi la o conferinţă;
 • o vizită ghidată la sediul Comisiei Europene şi un program de socializare;
 • ateliere de lucru cu mentorii concursului de creaţie „Generaţia 1992”;
 • cina într‑o braserie sau într‑un restaurant cu specific local.

În plus, finaliştii vor primi următoarele premii:

 • Premiul I: Ceremonie de premiere la Bruxelles; Legitimaţie de călătorie InterRail Global Pass, pentru 2 persoane, cu număr nelimitat de călătorii, valabilă pentru 15 zile, în valoare de 596 €
 • Premiul II: Ceremonie de premiere la Bruxelles; Cameră video digitală Reflex (Hibrid) Olympus EP-M1, în valoare de 459 €
 • Premiul III: Ceremonie de premiere la Bruxelles; iPod Touch 8GB, în valoare de 185 €
 • Premiul IV: Ceremonie de premiere la Bruxelles; Voucher pentru cumpărături on-line (cărţi, CD-uri, DVD-uri), în valoare de 100 €

Cei cinci câştigători de la fiecare secţiune de creaţie au posibilitatea de a alege să lucreze, timp de patru săptămâni, în Bruxelles sau în alt oraş, stagiul profesional fiind coordonat de Comisia Europeană (Direcţia Generală Piaţa internă şi Servicii).

De asemenea, toţi participanţii care trimit o înscriere validă vor primi o scrisoare de mulţumire personalizată, în format digital, din partea domnului Michel Barnier, Comisar european pentru Piaţa internă şi servicii.

În fiecare lună, din aprilie până în septembrie 2012, se va acorda unul din premiile următoare, alegându-se, prin tragere la sorţi, dintre contribuţiile valide primite pe parcursul lunii respective:

 • 1x legitimaţie de călătorie InterRail Global Pass (valabilă 15 zile, pentru două persoane).
 • 2x iPod Touch 8GB.
 • 3x vouchere pentru cumpărături on-line (cărţi, CD-uri, DVD-uri), în valoare de 100 €.

Premiile acordate lunar vor fi anunţate pe site-ul web, în prima zi a fiecărei luni.

În plus, se va acorda o tabletă iPad cu memorie de 16 GB, WiFi +3G, printr-o tragere la sorţi la care vor participa toate înscrierile valide primite.

Termenul limită de trimitere a aplicaţiilor este 9 septembrie 2012. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul www.generation1992.eu

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts