Funcționarii Primăriei Cluj vor semna declarația de confidențialitate si imparțialitate

Din oraş

Emil Boc a decis ca la nivelul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca  să fie semnată o declarație valabilă pentru toți cei care fac parte dintr-o comisie de licitație, din comisiile de implementare sau manager de proiecte funcționarii fiind astfel obligaţi să declare pe proprie răspundere că nu se vor angaja la firmele care participă sau câştigă licitaţii pe proiecte europene.

În cadrul conferinței de presă primarul a declarat că decizia a fost semnatăa astăzi și astfel  fiecare membru dintr-o comisie de licitație se angajează să păstreze confidențialitatea conținuturilor ofertelor depuse de  firme în contracte de achiziții pe fondurile europene și pe fondurile publice.

Prin această declarație s-a urmărit în primul rând evitarea sub orice formă ca în următorii cinci ani orice proiect european derulat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca să nu poată fi atacat.

„Avand în vedere că proiectele europene sunt monitorizate pe o perioadă de cinci ani de zile s-au solicitat declarații ale persoanelor care au făcut parte din comisii de licitație, că nu fac parte din firme de licitații care au câștigat. Dacă pe viitor va exista un control din partea anumitor autorităț naționale să evităm situația de a fi sancționat cineva”, a declarat primarul Emil Boc”.

Această declarație va fi semnată de fiecre persoană în parte înainte de a fi membru a unei comisii de implementare a proiectelor, inclusiv manager de proiect.

De asemenea, Emil Boc a mai mărturisit că „în trecut s-au aplicat multe corecții financiare și din acest motiv, această declarație” este o dorință de a arăta transparența și responsabilitatea primăriei în utilizarea banilor publici”.

______________

Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts