Franța – România 3-2. România ratează finala Fed Cup

Sport

Simona Halep și Monica Niculescu pierd meciul decisiv scor 7-5, 3-6, 4-6 împotriva Carolinei Garcia și Kristinei Mladenovic, iar parcursul României în Fed Cup se oprește în semifinale.

Chiar dacă anterior meciului decisiv de dublu Halep a jucat nu mai puțin de trei ore împotriva Carolinei Garcia, acest lucru nu a împiedicat-o să facă echipă cu Monica Niculescu în meciul decisiv în încercarea de a califica echipa României în finala Fed Cup.

Ziua începuse bine pentru România după acel meci important câștigat de Halep la scorul de 1-1 la general, dar din păcate Irina Begu nu a putut să se impună împotriva Paulinei Parmentier, lucru care a dus această confruntare la meciul decisiv de dublu.

Monica Niculescu a intrat bine în meci reușind câteva lovituri extraordinare în primul set al meciului decisiv, iar acest lucru plus faptul că franțuzoaicele nu au reușit să se coordoneze au făcut ca Niculescu/ Halep să câștige primul set 7-5.

În cel de-al doilea set franțuzoaicele au fost nevoite să forțeze pentru a le strica ritmul româncelor, iar acestea au făcut-o foarte bine reușind să conducă cu 5-1. Halep și Niculescu au încercat o revenire, dar greșelile neforțate și jocul bun al franțuzoaicelor au făcut diferența, acestea câștigând setul cu scorul de 6-3.

Așadar, meciul decisiv s-a decis în setul decisiv, unde dramatismul și emoțiile i-au ținut pe spectatori cu sufletul la gură. Acest ultim set în care orice greșeală sau sclipire avea să facă diferența a fost câștigat de perechea Garcia/Mladenovic după ce au reușit un break la scorul de 4-4, în următorul game reușind să-și confirme break-ul și locul în finală.

Reprezentativa Franței va juca finala Fed Cup pe 9 și 10 noiembrie împotriva Australiei, care a reușit să învingă Belarus cu 3-2.

– Material realizat de Andrei Căpitanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts